Training kabelberekenen                           

In de Nederlandse norm NEN 1010 wordt bepaald waaraan elektrische installaties dienen te voldoen. Een belangrijk onderdeel daarbij is de juiste keuze van de toegepaste materialen, waaronder (voedings)kabels. Tijdens deze training krijgt u inzicht in de theoretische achtergrond bij het bepalen van de juiste kabeldiameters van (voedings)kabels. Er wordt zowel gebruik gemaakt van de tabellen uit de NEN 1010 als het software programma NEN1010 Kabelberekeningen© RD. De training bevat in principe twee trainingsdagen van elk 7 uur maar is uiteraard op uw wensen af te stemmen. De training kan zowel op locatie, als bij C-Services Holland b.v., verzorgd worden.

Praktische informatie

Doel van de training

U krijgt inzicht in de theoretische achtergrond bij het bepalen van de juiste kabeldiameters van (voedings)kabels. Er wordt onder andere behandeld welke factoren een rol spelen, aan welke voorwaarden moet worden voldaan en wat de elektrotechnische aspecten bij het berekenen zijn.
Hierdoor krijgt u stap voor stap meer grip op de materie en bent u uiteindelijk in staat om zelfstandig berekeningen uit te voeren en te interpreteren.

Opzet van de training

Tijdens de training worden theorie en praktijk veelvuldig afgewisseld. Zoveel mogelijk wordt met diverse oefeningen een behandeld onderwerp getoetst. U krijgt een trainingsboek met daarin uitgebreide theorie en praktische oefeningen. De tabellen uit de NEN 1010 worden gebruikt bij het uitwerken van de oefenopgaven. In het laatste stadium van de training worden praktijkvoorbeelden uitgewerkt met behulp van het programma NEN1010 Kabelberekeningen© RD.

NEN1010 Kabelberekeningen©RD

Met deze software kunnen berekeningen aan kabels worden uitgevoerd. Er wordt bewust gekozen u eerst te leren om de kabels met behulp van tabellen en formules uit te rekenen, de software is namelijk een hulpmiddel voor deskundigen.
Voor het effectief uitvoeren van meer complexe berekeningen of grote hoeveelheden berekeningen zal echter blijken dat deze software tot de standaarduitrusting van de professional behoort. U krijgt na de training een gratis bruikleenpakket van deze software voor de periode van één maand aangeboden.

Locaties

Naast de maatwerktrainingen bij u op locatie of op locatie van C-Services Holland b.v. verzorgen wij ook landelijke trainingen waarop u zich kunt inschrijven. Deze trainingen worden op een centraal gelegen locatie georganiseerd. Wilt u weten wanneer de eerstvolgende landelijke training wordt georganiseerd? Of wilt u de mogelijkheden bespreken voor een training op maat? Neem dan contact op met onze afdeling sales via 0118-419911 of sales@csh4u.nl of bekijk de agenda.